Home / Nieuws archief / Praktijkgerichte masterclass “Hoe zet ik een lokaal duurzaam energiebedrijf op? Samen aan de slag!”
02/12/2011

Praktijkgerichte masterclass “Hoe zet ik een lokaal duurzaam energiebedrijf op? Samen aan de slag!”

De ontwikkelingen gaan snel en steeds meer organisaties wekken hun eigen duurzame energie op. De recessie houdt nog even aan en de energieprijzen zullen op termijn weer gaan stijgen, kortom:
Het is tijd voor een goed voornemen voor 2012!

In 2012 gaat Aenergie een praktijkgerichte masterclass organiseren voor woningbouwverenigingen die een lokaal energiebedrijf op willen gaan zetten en nu tot actie over willen gaan. Bij een lokaal energiebedrijf kunt u bijvoorbeeld denken aan de plaatsing van zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex en de opgewekte elektriciteit leveren aan de gemeenschappelijke aansluiting en/of huurders. Alle aspecten van het opzetten van een lokaal energiebedrijf komen aan bod: juridisch, financieel, technisch, organisatorisch maar ook zal het gaan over communicatie en het creëren van draagvlak bij de bewoners.

In een serie van 4 thematische bijeenkomsten en 4 werksessies wordt met een beperkt aantal deelnemende woningbouwverenigingen alle aspecten van het opzetten van een lokaal energiebedrijf belicht door specialisten en wordt u stap voor stap – gezamenlijk, maar ook deels individueel – begeleid met de uitvoering van uw eigen project. Doelstelling is om aan het einde van de reeks het project afgerond te hebben met een operationeel lokaal energiebedrijf.

U kunt zich nu via voorintekening vrijblijvend aanmelden voor deze workshops, het maximaal aantal deelnemers is beperkt. Er zijn kosten verbonden aan deelname. Een intakegesprek is onderdeel van de selectie.

Informatie aanvragen of intekenen kan via een mail aan info@aenergie.nl , onder vermelding van Masterclass.