Over ons

In 2002 is Aenergie opgericht als inkoopcollectief voor en door woningcorporaties. Ons doel was van begin af helder: onder goede condities elektriciteit en gas inkopen op de geliberaliseerde energiemarkt.

Na ruim 15 jaar kopen we nog steeds energie in voor onze deelnemers, woningcorporaties, zorginstellingen en VvE’s waarbij het aantal deelnemers aanzienlijk is gegroeid. Niet alleen het aantal deelnemers is gegroeid maar ook het aantal diensten dat Aenergie aanbiedt om haar deelnemers te ontzorgen.

Missie

Aenergie is er om woningcorporaties, zorginstellingen en VvE’s te ontzorgen op het gebied van energie. Door collectief in te kopen worden kosten bespaard. Daarnaast zorgt zij er voor dat door het leveren van energiediensten bij deelnemers efficiënter gewerkt kan worden en zij zich volledig kunnen richten op hun kerntaak.

Visie

Maatschappelijke ontwikkelingen dringen het gebruik van fossiele brandstof terug. Dat zal de komende jaren soms gepaard gaan met zeer uitdagende doelstellingen voor grote en kleine verbruikers. Aenergie zal deelnemers steeds vaker gaan ondersteunen met besparingsprogramma’s en technologische ontwikkelingen die duurzaamheid stimuleren.

Praktisch gevolg is de oprichting van ons ‘zusje’ Coöperatie Warmte, die ondersteunt onze deelnemers zowel op administratief als op technisch gebied van (duurzame) warmte. Met name woningcorporaties zijn voorloper op het gebied van duurzame warmtesystemen. In de toekomst zullen de traditionele behoeften van onze deelnemers steeds meer samen vallen met de duurzame ontwikkeling die zij in een snel tempo doormaken. Ook dan blijft Aenergie ontzorgen waardoor onze deelnemers zich volledig op hun kerntaak kunnen richten.

Betrouwbare partner in energie

Onze deelnemers zien Aenergie als partner waarbij zij met al hun energie-gerelateerde vragen terecht kunnen. De medewerkers van Aenergie beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring van de energiemarkt, zijn benaderbaar en, ook belangrijk, altijd goed bereikbaar.

Samenwerking Aenergie – Engie

Aenergie voert geregeld een Europese aanbesteding uit. Doel van de aanbesteding is het afsluiten van een raamovereenkomst voor de collectieve energie-inkoop waarvan deelnemers in ons collectief gebruik kunnen maken. Op dit moment is de geselecteerde leverancier Engie. Engie is een van de grootste nutsbedrijven ter wereld, het hoofdkantoor zit in Parijs en het Nederlandse hoofdkantoor in Zwolle.

 

Ons kleine betrokken team van mensen bestaat uit:

Job Schipper – Algemeen Directeur

Job is eindverantwoordelijk en is dagelijks actief met inkoop en relatiebeheer.

“In de zomer ben ik een fervent wedstrijdzeiler en in de winter ben ik een fan van studiosport”

Neem contact op met Job

Ronald van der Horst – Hoofd Sales & Accountmanagement

Ronald heeft ruim 20 jaar ervaring in de installatie en energiesector met commercie en Hij is verantwoordelijk voor relatiebeheer en acquisitie, energie-inkoop op groothandelsmarkten en het voeren Europese aanbestedingen voor de selectie van energieleveranciers.

“Ik ben graag buiten. ’s Zomers ga ik veel varen en ’s winters schaatsen, het liefst op natuurijs”

Neem contact op met Ronald

Nicole Voordenhout – Sales- & Accountmanager

Nicole heeft ruim 11 jaar ervaring binnen de energiebranche.

Als Sales- & Accountmanager is Nicole verantwoordelijk voor relatiebeheer en de verkoop van elektriciteit, gas en aanverwante diensten.

“In mijn vrije tijd ga ik graag op reis, maar ik ga ook  graag uit eten met vrienden en/of  familie”

Neem contact op met Nicole

Erik Pieterse – Hoofd Operations

Erik heeft ook ervaring als accountmanager. Hij is sinds 2012 werkzaam bij Aenergie en is daar verantwoordelijk voor operationele processen. Daarnaast ondersteunt hij deelnemers bij vragen of problemen en geeft hij instructies over Tussenlevering op locatie.

Neem contact op met Erik

Saskia de Wit – Sales- & Accountmanager

Saskia heeft al ruim 13 jaar ervaring in diverse functies in Sales binnen de energiebranche. Als Accountmanager bij Aenergie is Saskia verantwoordelijk voor een goed relatiebeheer en de verkoop van elektra, gas en aanverwante diensten.

“Ik ben graag samen met familie en vrienden. Aan tafel met een goed gesprek of er samen op uit met de kinderen. Met de bakfiets de natuur in of naar een leuke speeltuin”.

Neem contact op met Saskia

Krijn Prinsen – Medewerker Operations

Krijn heeft meerdere jaren ervaring opgedaan bij een energieleverancier op de afdeling Operations. In zijn rol als medewerker van de backoffice is hij een aanspreekpunt voor de deelnemers van Aenergie voor vragen over facturatie, Aextranet en het tussenlevering proces.

Neem contact op met Krijn

Tamara Bollebakker – Medewerker Operations

Tamara heeft enkele jaren ervaring binnen de energiebranche bij een energieleverancier op de klantenservice, voornamelijk in de rol van troubleshooter en klachtenafhandelaar. Daarbij deed ze ook de coaching en begeleiding van medewerkers en was nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe processen binnen de organisatie. Tamara ondersteunt sinds 1 juli 2016 de afdeling operations.

Neem contact op met Tamara

Julia Brinkman – Hoofd Financiën

Julia werkt sinds 2007 voor Aenergie en is verantwoordelijk voor de financiële administratie en de daarbij behorende managementinformatie. Haar opgebouwde kennis in de accountancy komt hierbij goed van pas.

“Ik wandel graag, wil ooit de Nijmeegse Vierdaagse lopen.”

Neem contact op met Julia

Aenergie staat voor:

  • Lage energietarieven
  • Gunstige voorwaarden
  • Duurzame herkomst/gebruik
  • Direct en persoonlijk contact
  • Advies op maat
  • Eén helder aanspreekpunt
  • Langdurige klantrelaties

Aenergie levert diensten aan organisaties met een maatschappelijke doelstelling.

Door collectieve inkoop bespaart uw organisatie ca. 20% op de energiekosten” 

“70% van alle energie die wij inkopen is groen en duurzaam”

“We kopen energie in voor bijna 50% van alle woningcorporaties”