Seminar ‘Bouwen aan de energietransitie’:
kansen en risico’s voor woningcorporaties, zorginstellingen en VvE’s

Hoe staat uw organisatie in de energietransitie? Zijn de eerste verkennende stappen gezet? Of is de keuze voor duurzame energie al geborgd? In welke fase uw corporatie, zorginstelling of VvE zich ook bevindt, als betrokken energiepartner werpt Aenergie graag met u een boeiende blik in de toekomst.

Moet je wel voorop willen lopen in de energietransitie? Welke duurzame energievormen zijn nog meer beschikbaar naast zon en wind? En wat gebeurt er in de wijk aan nieuwe energie-initiatieven? Aenergie informeert en inspireert u graag op dinsdag 1 oktober 2019 tijdens het seminar Bouwen aan de energietransitie.

Schrijf u in voor het seminar
Meld u aan vóór 24 september!

Op het programma: 5 sprekers waar u energie van krijgt

 

Prof.dr. Ad van Wijk, TU Delft:

Geen geslaagde energietransitie zonder waterstof

Zon en wind zijn prachtige energiebronnen, maar volgens prof.dr. Ad van Wijk van de TU Delft halen we zo de doelen van het Klimaatakkoord niet. Zijn pleidooi: zet in op waterstof. De groene variant is niet alleen duurzaam, maar ook te distribueren via bestaande leidingen. Hoe komen we aan waterstof? En hoe kunnen corporaties, zorginstellingen, VvE’s en andere grootverbruikers het in hun energiemix opnemen?

————————–

Daan Quakernaat, inspirator:

Wel of niet vooroplopen in de energietransitie?

Kies je als organisatie alleen voor no-regretmaatregelen? Of durf je in je bijdrage aan de energietransitie ook onbekende paden te bewandelen? Inspirator Daan Quakernaat roept op tot het laatste en maakt de vergelijking met het bouwen van kathedralen: “Juist bouwen zonder plan leidde tot de mooiste resultaten.”

————————–

Caspar Gooren, Sungevity lt:

Hoe krijg je iedereen aan de zonnepanelen?

Een lage energierekening door zonnepanelen klinkt mooi. Toch zit niet iedereen te wachten op de rompslomp. Hoe krijg je iedereen dan toch zoveel mogelijk mee? Caspar Gooren van Engie-dochter Sungevity lt over het succes door een slimme organisatie van de uitvraag, een strakke communicatie tussen bewoners, verhuurder/VvE en panelenleverancier, en een goede nazorg.

————————–

Jillis Raadschelders, DNV GL:

Energietransitie: kan ons elektriciteitsnet het wel aan?

Iedereen aan de zonne- en windenergie is een aanlokkelijk perspectief. Maar kan onze infrastructuur dat aan? Nu al blijkt dat de capaciteit van het elektriciteitsnet onvoldoende is voor grote zonne-energieweides. Jillis Raadschelders van technisch adviesbureau DNV GL vertelt over de invloed van lokale stroomproductie op de infrastructuur. Welke risico’s heeft dit voor energie-afnemers als corporaties, zorgorganisaties en VvE’s?

————————–

Robin Berg, initiatiefnemer LomboXnet:

Buurtinitiatief maakt elektrische auto tot buurtbatterij

Hoe kun je de zonne-energie die overdag opgewekt wordt, ’s avonds gebruiken? Buurtinitiatief LomboXnet komt met een laadpaal die niet alleen geschikt is om energie mee op te slaan in de batterijen van elektrische auto’s, maar ook om deze terug te leveren aan de buurt. Initiatiefnemer Robin Berg vertelt over deze wereldprimeur die in Utrecht 145 keer wordt uitgerold. Bij mooi weer gaat u samen met Robin een laadpaal bekijken.

 

Download het programma (PDF)

Schrijf u in voor het seminar

Let op! Meld u aan vóór 24 september!


Seminar mét lunch op een inspirerende locatie

Aenergie heet u van harte welkom bij molen De Ster, gelegen midden in de Utrechtse wijk Lombok en goed bereikbaar is per ov en auto. Op deze bijzondere locatie onthalen wij u uiteraard op een lekkere lunch. Een mooi moment om ook inspiratie op te doen bij andere woningcorporaties, zorgorganisaties en VvE-beheerders. Hoe gaan zij om met de energietransitie?

Aenergie-seminar Bouwen aan de energietransitie

  • Datum: dinsdag 1 oktober 2019
  • Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur)
  • Programma: bekijk het tijdschema
  • Locatie: Molen De Ster, Molenpark 3, 3531 ET Utrecht
  • Bereikbaarheid: met ov en auto
  • Toegang: gratis voor Aenergie-deelnemers, € 149,- excl. BTW voor niet-deelnemers

Nu aanmelden