Home / Nieuws archief / Slimme meter update
17/02/2016

Slimme meter update

Tussen nu en 2020 worden alle kleinverbruik aansluitingen in Nederland voorzien van een slimme meter. De lokale netbeheerders hebben hiervoor een plan opgesteld op basis waarvan de plaatsing van de slimme meter op postcode gebied zal worden uitgevoerd. Indien u bijvoorbeeld een appartementencomplex of flat nu al wilt laten voorzien van slimme meters kan dat. Dit wordt “prioriteitsplaatsing” genoemd. Hier staan wat extra kosten tegenover, het voordeel is dat u op korte termijn kunt beschikken over precieze meterstanden en verbruiken over een vooraf door uw organisatie vastgestelde leveringsperiode. Dit kan handig zijn bij het berekenen van de servicekosten van uw complexen. Zodra uw aansluitingen beschikken over een slimme meter kunt u gebruik maken van ons (gratis) portal Mijn Aenergie en kunt u direct de meterstanden en verbruiken. Dit geldt overigens ook voor uw grootverbruik aansluitingen.

Inmiddels is al bijna de helft van de aansluitingen die alle deelnemers aan het collectief voorzien van een slimme meter.

Meet weten?

Wij  ontzorgen u graag bij de aanpak voor projectmatige slimme meterplaatsing. Wilt u hierover meer weten? Neem svp contact met ons op via info@aenergie.nl of via uw accountmanager.