Home / Nieuws 2018 / Isolatie uitdaging!
12/07/2019

Isolatie uitdaging!

De Utrechtse woningcorporaties hebben hoge duurzaamheidsambities. Een belangrijk onderdeel daarvan is het isoleren van tienduizenden sociale huurwoningen. De warmtevraag terugbrengen met isolatie is een eerste stap op weg naar een woningvoorraad met een CO₂-neutrale energievoorziening in 2050.

Met deze ambities in het achterhoofd, hebben zij marktpartijen uitgedaagd om dé innovatieve oplossing voor gevelisolatie te vinden. Dé oplossing, is een oplossing met een hoge isolatiewaarde die verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt, die ook betaalbaar is, met weinig overlast is aan te brengen en met een dikte van maximaal 3 cm die in 1 dag kan worden aangebracht en een hoge isolatiewaarde realiseert.

Dinsdag 25 juni 2019 was in De Fabrique in Utrecht de finale.

EWS, Qavity en Isoleren met Nanotechnologie zijn de drie winnende oplossingen van De Isolatie Uitdaging. Dat maakte juryvoorzitter Diederik Samsom 25 juni 2019 tijdens de finale bekend. De winnende ideeën vormen een goede mix van oplossingen voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie. De drie winnaars ontvangen ieder €20.000 aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

Geïnspireerd door De Isolatie Uitdaging, starten acht Brabantse woningcorporaties in september De Warmtewissel: een zoektocht naar een duurzaam alternatief voor de aardgasgestookte cv-ketels.

Een nieuw voorbeeld van hoe samenwerking en innovatie steeds meer de standaard worden in de Nederlandse corporatiesector. Bezoek de website De Warmte Wissel