Home / Nieuws archief / Weer betere leveringsvoorwaarden 2014 /2015 door nieuwe Europese aanbesteding
16/12/2012

Weer betere leveringsvoorwaarden 2014 /2015 door nieuwe Europese aanbesteding

Dit jaar organiseerde Aenergie namens het collectief weer een aanbesteding. De leveringsvoorwaarden die het resultaat zijn van de aanbesteding, bepalen voor een belangrijk deel uw inkoopvoordeel. Wil Aenergie het beste aanbod voor uw organisatie uit de markt blijven halen, dan is het essentieel elke paar jaar een aanbesteding te ondernemen.

Na de selectieprocedure bleek dat GDF SUEZ Energie Nederland de beste leveringsvoorwaarden bood. Aenergie sloot daarom opnieuw met GDF SUEZ een overeenkomst af. Nu voor de periode 2014 – 2015, met een mogelijke verlenging tot en met 2018. Met de nieuwe condities realiseren we een grote kostenbesparing, die voor het totale collectief kan oplopen tot 8 miljoen euro per jaar.

De belangrijkste verbeteringen in de nieuwe overeenkomst zijn:

  • Toeslag van leverancier op de elektriciteits- en gasprijs verder verlaagd.
  • Lagere toeslag op CO2 neutraal  gas.
  • Gratis tussenlevering van elektriciteit en gas voor tijdelijk leegstaande woningen.
  • Geen naheffingen meer na leveringsperiode, voorheen veroorzaakt doordat netbeheerder het verbruik bijstelde. Dit sluit aan bij de Huurwet die naheffingen voor servicekosten verbiedt.
  • Een grotere bandbreedte en flexibiliteit. Bij nieuwbouw of sloop flexibel aansluitingen aan- en afmelden tegen dezelfde leveringsprijs en condities.

Dat GDF SUEZ opnieuw is geselecteerd als energieleverancier, heeft als bijkomend voordeel dat er geen leverancierswissel plaatsvindt. Dat voorkomt voor uw organisatie veel administratieve handelingen en daaraan gekoppelde kosten.
Een uitgebreide versie van de leveringscondities vindt u hier. Indien gewenst, lichten we de condities graag toe. Hier vindt u onze contactgegevens.