Home / Nieuws archief / Workshops najaar 2016
30/11/2016

Workshops najaar 2016

Door de enthousiaste reacties op de serie van mini workshops afgelopen najaar, organiseren we er dit jaar ook weer een drietal. 

Het aantal deelnemers per workshop is maximaal 15; hierdoor is er veel ruimte voor discussie en inbreng van eigen cases en vragen.

De workshops worden georganiseerd op de geWoonboot in Amsterdam. Deze bijzondere locatie is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en er is ook voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie over de geWoonboot kunt u hier vinden: www.gewoonboot.nl

De data en de onderwerpen treft u hieronder:

Ervaringen met en wijzigingen in de Warmtewet.

20 september, 14.00h – 17.00h  

Minister Kamp heeft onlangs een aantal wijzigingen in de Warmtewet voorgesteld, onder meer gebaseerd op de evaluatie van de wet. De Minister heeft het wetsvoorstel gepubliceerd ter consultatie door belanghebbenden. 

Tot 17 augustus kunnen belanghebbenden reageren via: https://www.internetconsultatie.nl/herzieningwarmtewet

Tijdens de workshop zal Albert Koedam nader ingaan op de voorgestelde wijzigingen en de implicaties die dit heeft voor woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren. Er is voldoende ruimte voor het stellen van uw eigen vragen, indien gewenst kunt u ons deze ook tevoren al mailen.

De verantwoordelijkheden rond om de energie-aansluiting 

6 oktober, 14.00h – 17.00h

Welke partijen zijn betrokken bij uw elektriciteits- en/of gasaansluiting. Netbeheerders, meetbedrijven, Programmaverantwoordelijken, energieleveranciers, diverse partijen met verschillende taken en verantwoordelijkheden.  Tijdens deze workshop worden krijgt u meer duidelijkheid over de werkzaamheden van deze partijen en wat het voor uw organisatie betekent.

De inleidende spreker wordt nog nader bekend gemaakt.

Energie, energiebesparing- en opwek voor en door Verenigingen van Eigenaren

13 oktober, 14.00h – 17.00h

De overheid streeft naar energie neutrale gebouwen in 2050. Verenigingen van Eigenaren zullen hier ook een rol in gaan spelen. Deze workshop is een verkenning van de verschillende oplossingen en marsroutes. Aan bod zullen komen onder meer technische oplossingen, energiebesparing, kosten en besparingen, postcoderoos en VvE’s.

Deze workshop zal worden geleid door Boudewijn Boeve van energieleverancier Engie. Zij hebben diensten ontwikkeld op dit vlak speciaal voor Vve’s

Aanmelden

Schrijf u snel in voor één of meerdere workshops, want gezien de beperkte capaciteit geldt “vol is vol”. Voor deelnemers aan het collectief zijn er geen kosten aan deelname verbonden, niet-deelnemers zijn uiteraard ook van harte welkom, aan hen vragen we een bijdrage van 195 euro (excl. BTW). U kunt zich hier opgeven.

Stuurt u deze nieuwsbrief ook gerust door aan uw collega’s voor wie deze workshops misschien interessant kunnen zijn.