Home / Uncategorized / Aenergie start tender voor collectieve energie-inkoop 2025-2030
13/09/2023

Aenergie start tender voor collectieve energie-inkoop 2025-2030

Aenergie, het energie-inkoopcollectief voor woningcorporaties, zorginstellingen en VvE’s, is gestart met de tender voor de 2025-2030-levering van gas en elektriciteit. De eerste marktconsultatiegesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden. Energieleveranciers die ook willen meedoen aan de tender, kunnen hiervoor nu informatie opvragen. Bij de tender volgt Aenergie hoofdzakelijk de regels voor Europese aanbesteding.

Voor de organisatie rondom de tender werkt Aenergie nauw samen met adviseurs Jeroen Setz van Wattanders en Femke Rasenberg van A.T. Osborne. Bij de eerste kan informatie worden ingewonnen, onder meer over de uitgangspunten voor de tender. Zo kiest het collectief voor een gespreide inkoop van groene energie uit Europese wind en/of CO2-neutraal gas. Ook moeten leveranciers minimaal dezelfde IT-serviceopties voor deelnemers bieden als in de huidige situatie. De leveranciersopslag moet rechtdoen aan de klantgroep: die kent geen faillissementen en heeft een homogeen voorspelbaar energieprofiel.

Over Aenergie

Aenergie is een inkoopcollectief dat voor ruim 40% van alle Nederlandse woningcorporaties energie inkoopt. Behalve gunstige tarieven kiezen corporaties ook voor het collectief vanwege de toegesneden services. Zo biedt Aenergie de mogelijkheid om tussentijds aansluitingen af en aan te melden (tussenlevering) en sluiten de facturatie aan bij de manier waarop corporaties de servicekosten verwerken. Tot de deelnemers van Aenergie behoren ook zorginstellingen en grote Verenigingen van Eigenaren.