Home / Nieuws archief / Te verwachten veranderingen in 2013
16/12/2013

Te verwachten veranderingen in 2013

Er treden in 2013 een aantal wettelijke veranderingen op in de energiesector.

De belangrijkste is de invoering van het project “Stroomopwaarts”, met als geplande datum 1 april 2013. Uit dit project volgen drie belangrijke wijzigingen:

  1. GDF SUEZ wordt wettelijk verplicht om, voor alle kleinverbruik aansluitingen ook de lokale  transportkosten van de netbeheerder (bijv. Liander, Enexis of Stedin) in rekening zal brengen. Dit heeft als gevolg dat u geen aparte facturen van de netbeheerder meer ontvangt voor uw kleinverbruik aansluitingen. Voor grootverbruik aansluitingen blijft u wel facturen van de netbeheerder ontvangen.
  2. De  verantwoordelijkheid voor het verzamelen van meterstanden verschuift van de netbeheerder naar de leverancier. Dit betekent dat GDF SUEZ voortaan zal vragen om de meterstanden aan te leveren in plaats van de netbeheerder.
  3. U komt als klant het moment van het opstellen van de jaarafrekening overeen met uw leverancier. Dit betekent dat u bepaalt over welke 12 maanden u de jaarafrekening ontvangt. Op deze manier kan de energieafrekening parallel lopen met uw servicekosten afrekening met uw huurders en/of bewoners.

We zullen u in de loop van het jaar hierover nader informeren.