Home / Nieuws 2017 / Welk studentenhuis bespaart meeste energie?
17/01/2017

Welk studentenhuis bespaart meeste energie?

studenten

Wie het meeste op energie bezuinigt wint de Student Energy Race. De wedstrijd helpt studenten bewuster om te laten gaan met energie. Sommigen zijn bereid ver te gaan om de race te winnen.

Aenergie steunt Student Energy Race

Studenten voor de rest van hun leven energiebewustzijn bij te brengen. Dat is het doel van de Student Energy Race. Dit jaar gaat de strijd tussen elf studentenhuizen. De vraag is wie er de meeste energie kan besparen.

“Een sympathiek en goed initiatief”, noemt Ronald van der Horst, Manager Sales de Student Energy Race. “Iedereen kan bezuinigen op energie door er bewuster mee om te gaan. Deze wedstrijd onder studenten laat zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

Energie besparen in het stookseizoen

Aenergie sponsort de Student Energy Race. De race is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een wedstrijd waaraan 120 studenten uit vier studentensteden meedoen: Leiden, Delft, Den Haag en Deventer.

De studenten moeten proberen zoveel mogelijk energie te besparen in het stookseizoen. Dat zijn de vijf maanden waarin de meeste energie wordt verbruikt in Nederland. Het studentenhuis dat procentueel de meeste energie bespaart, wint een mooie prijs. De wedstrijd wordt georganiseerd door studentenhuisvester Duwo.

Apparaten verbruiken sluipstroom

Door mee te doen aan de Energy Race worden studenten zich bewust van hun energieverbruik. Er wordt bijvoorbeeld in veel huizen onnodig stroom verbruikt. Apparaten blijven aanstaan en verbruiken zo sluipstroom.

Deze manier van bewust maken is zeer succesvol gebleken. Vorig jaar bespaarden de deelnemers tijdens de Energy Race €14.010,-. De hoogste besparing per persoon was €181,- in slechts vijf maanden.

Dat studenten soms ver gaan om te winnen blijkt uit de video die een van de studentenhuizen postte op de Facebook pagina van de Student Energie Race. Wie de verrichtingen van de studenten wil volgen moet de Facebook-pagina van de Energy Race in de gaten houden.