Home / Nieuws 2022 / Benut u de heffingskorting al optimaal?
07/04/2022

Benut u de heffingskorting al optimaal?

Aenergie heffingskorting energie

Nu de energieprijzen tot ongekende hoogte zijn gestegen, wilt u er natuurlijk alles aan doen om de energiekosten voor huurders zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk wijst u hen graag op diverse energiebesparingstips en koopt u via het Aenergie-collectief gespreid in. Maar er is nog een mogelijkheid om de prijsstijging binnen de perken te houden: via de heffingskorting op de energiebelasting.

WOZ-beschikking
Lang niet iedereen benut de mogelijkheden van de heffingskorting optimaal. Soms wordt deze korting helemaal niet gebruikt als er meerdere gebruikers achter één energieaansluiting zitten. Maar vaak kan het wel.

Belangrijke voorwaarde voor de heffingskorting is dat het woonobject een WOZ-beschikking heeft. In dat geval kan de verhuurder bij de Belastingdienst een verzoek indienen om voor die wooneenheden een heffingskorting te verkrijgen. Handig om te weten: om gebruik te maken van de heffingskorting moet u een dergelijk verzoek ieder jaar opnieuw indienen.

Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl. U kunt ook contact opnemen met uw Aenergie-contactpersoon.

 

Reserveer nu uw plek: Workshop Energiebelasting

Wilt u meer tips en adviezen over energiebelasting? Donderdag 12 mei is een dag waarop u uw agenda zeker even moet blokkeren. Op die dag organiseren wij een speciale workshop over energiebelasting. Wie de belastingregels slim toepast en aansluitingen honderd procent correct aanmeldt, kan zomaar minder belasting hoeven te betalen. In de praktijk blijkt ook dat een correcte toepassing van de belastingregels niet zelden leidt tot aanvullende besparingen, waar ook huurders van profiteren.

Onze vaste adviseur van de Belastingdienst, Jan Kiekebosch, verzorgt de workshop. Eerder door hem gegeven workshops werden door deelnemers als ‘zeer leerzaam’ ervaren. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging, maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Nu alvast inschrijven? Mail naar workshop@aenergie.nl.