Home / Nieuws 2021 / De juiste laadpaaloplossing begint met een goed advies
22/04/2021

De juiste laadpaaloplossing begint met een goed advies

Aenergie oplossingen laadpalen

Aenergie ontzorgt woningcorporaties, zorginstellingen en VvE’s op het gebied van energie. Dat doen we ook op het gebied van laadpalen. Hiervoor werken we samen met ENGIE. Boudewijn Boeve is bij de energieleverancier verantwoordelijk voor e-Mobility in de zakelijke en consumentenmarkt: “Op basis een professioneel advies leveren we laadoplossingen op maat, met alle dienstverlening eromheen. Zo ontzorgen we – net als Aenergie – klanten van a tot z.” 

Boeve ziet de laatste jaren een enorme groei in de vraag naar laadoplossingen: “Steeds meer organisaties willen bezoekers en medewerkers de mogelijkheid bieden hun elektrische auto op te laden. Tegelijkertijd zien we ook dat organisaties zelf kiezen voor elektrische bedrijfsauto’s. Soms is het de overheid die laadvoorzieningen voorschrijft. Voor al die situaties bieden wij een laadoplossing aan. ”

Advies op locatie
Boeve legt uit: “We leveren niet alleen verschillende merken laadpalen, maar ook de laadpassen, de abonnementen, het onderhoud, de rapportages – kortom, het hele palet aan dienstverlening.” Maatwerk is daarbij volgens Boeve essentieel: “Het begint wat ons betreft altijd met een goed advies. Want welk merk laadpaal kies je? Hoe zit het met de subsidiemogelijkheden? Kun je zo’n oplossing ook huren? En wie gaat dat allemaal regelen?”

“Samen met de klant brengen we de wensen en behoeften in kaart. Veelal doen we dat op locatie. Zo kunnen we precies zien welk kabeltracé en voorzieningen nodig zijn en geven we altijd een offerte af die past bij de situatie.”

Gunstige inkoopvoorwaarden
Klanten van Aenergie profiteren volgens Boeve van de inkoopkracht van ENGIE. “We zijn sinds 2012 in Nederland actief op de e-Mobility-markt. Met concessies voor Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn we nu al de grootste in het publieke domein. Dat geeft ons behoorlijk wat slagkracht. Aenergie-deelnemers profiteren dan ook van onze gunstige inkoopvoorwaarden.”

Boeve adviseert nadrukkelijk om bij de keuze van de leverancier en de laadoplossing verder te kijken dan alleen de investering. “Je kunt nu goedkoop uit zijn met één laadpaal, maar hoe ziet de toekomst eruit? Als je inschat dat je over een paar jaar meer laadpalen nodig hebt, is het verstandig om de infrastructuur daar nu al voor aan te leggen.”

Kosteloos adviesgesprek
Boeve vervolgt: “Hetzelfde geldt voor de dienstverlening: kan de partij waarmee je samenwerkt je wel van a tot z ontzorgen? Op dat soort vragen moet je van tevoren een duidelijk antwoord hebben. Bij ENGIE geven we die helderheid meteen tijdens het eerste adviesgesprek. Zo’n gesprek is aan te vragen via Aenergie en is geheel kosteloos.”

 

> MEER INFORMATIE OVER LAADOPLOSSINGEN VAN ENGIE

 

Engie laadpaal_zakelijk