Home / Nieuws 2018 / Deelnemen aan de Collectieve Inkoop voor 2020
15/11/2018

Deelnemen aan de Collectieve Inkoop voor 2020

2020

Aenergie weet al jaren haar collectieve tarieven vast te leggen onder de gemiddelde marktprijs. De komende jaren willen we onze deelnemers ook blijven voorzien van tarieven op dit prijsniveau. Onze deelnemers vertrouwen op Aenergie en geven ons commitment, via een deelnemersverklaring, waardoor wij de benodigde groene energie gespreid kunnen inkopen op de groothandelsmarkt.

Op 1 januari 2019 gaat onze nieuwe raamoveréénkomst van kracht. Om scherpe tarieven te kunnen blijven bieden, hanteren wij een bandbreedte op het collectieve volume. Op basis van deze bandbreedte kunnen onze deelnemers nieuwe aansluitingen aanmelden en bestaande aansluitingen afmelden (sloop/verkoop), zonder dat het gevolgen heeft voor de leveringsprijs.

Gespreide inkoop

Op 1 februari 2019, starten wij met de dagelijkse gespreide energie-inkoop voor deelnemers die met ons een deelnemersverklaring zijn overeengekomen.

Nieuwe deelnemers

Nieuwe deelnemers die zich voor 1 februari 2019 aanmelden voor levering van energie in 2020 worden zonder meer in de gespreid energie-inkoop meegenomen. Voor nieuwe deelnemers die zich na 1 februari 2019 hebben wij een beperkt instapvolume. Dat betekent dat zodra dit instapvolume is overschreven een nieuwe deelnemer niet meer kan deelnemen aan de gespreide inkoop, uiteraard kan deze nieuwe deelnemer een offerte ontvangen met een individuele leveringsprijs voor het eerste jaar van deelname. Hij/zij maakt dan wel gebruik van de gunstige leveringscondities die zijn bedongen. Daarna kan de deelnemer gebruik maken van de collectieve leveringsprijs die tot stand komt door gespreide energie-inkoop.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of wilt u meer weten over hoe u op het juiste moment kan instappen in het Aenergie collectief, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager of met Aenergie via telefoonnummer 035 33 33 500.