Facturatie Engie in 2017 volledig digitaal
Engie gaat digitaal. Facturen in enveloppen zijn in 2017 definitief verleden tijd. Ook zelf scannen hoeft niet meer. Voortaan staan alle facturen online gearchiveerd in Mijn ENGIE.
Deelnemers kunnen kiezen hoe ze facturen ontvangen. Engie kan facturen per e-mail versturen. Mogelijk is ook per e-mail een notificatie te krijgen dat een factuur beschikbaar is. Via een link kan die eenvoudig worden opgehaald.
De mogelijkheden op een rij: per e-mail met melding, per e-mail met de link naar de factuur en per e-mail met de factuur in de e-mail. De factuur is in PDF beschikbaar, met de specificatie in XML, Excel of CSV.
De digitale facturatie wordt gefaseerd ingevoerd. Engie gaat in 2017 in samenwerking met Aenergie uitgebreid communiceren over de mogelijkheden.
Nieuwe leveringscontracten van Engie
Al onze deelnemers hebben medio januari van Engie de leveringscontracten en/of de tarievenbladen ontvangen. Deelnemers die gekozen hebben voor de afname van groene stroom of CO2 neutraal gas kunnen de groencertificaten na ontvangst van de contracten opvragen bij Engie. Heeft u nog geen leveringscontract en/of tarievenblad ontvangen, neemt u dan s.v.p. contact met ons op.
Zie ook Energietarieven 2017: wat is er veranderd
Mogelijk hoge(re) nota in januari grootverbruik
De facturen in het nieuwe jaar zijn voor grootverbruiksaansluitingen vaak hoger dan die in december. Ondanks ons lagere leveringstarief wordt dit met name veroorzaakt door het doorbelasten van de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie op basis van het degressieve staffelsysteem.
Hierdoor wordt het verbruik bij grootverbruiksaansluitingen met een jaarverbruik van meer dan 170.000 m3 (zonder blokverwarming) of 50.000 kWh tot dit verbruik belast tegen de hogere tarieven in de eerste staffel. Eenmaal boven dit verbruik wordt dit belast tegen de lagere tarieven uit de opvolgende staffels.
Voor meer informatie over Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie en de staffels zie: document toelichting energiebelasting.
Aandeel groene energie neemt toe
Goed nieuws: het totale volume groene energie die de deelnemers van Aenergie afnemen is weer gestegen. Voor elektriciteit maakt ruim 65 procent gebruik van groene stroom, voor gas ligt het percentage voor het verbruik van CO2 Neutraal Gas op ongeveer 50 procent.
Workshop Energiebelasting op 20 april
In samenwerking met de Belastingdienst organiseert Anergie ook dit jaar weer een workshop in Hilversum. Deze vindt op 20 april plaats en staat in het teken van energiebelastingen en toeslagen.
Gezien de vele vragen over dit onderwerp hebben we de Belastingdienst bereid gevonden speciaal voor de deelnemers van Aenergie een workshop te geven. Tijdens de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, belasting op leidingwater en de fiscale aspecten van teruglevering van elektriciteit.
Na het volgen van de workshop weten deelnemers of ze teveel belastingen hebben betaald en of er mogelijkheden zijn geld terug te vragen. Deelnemers kunnen vooraf eigen cases indienen. Deze cases worden tijdens het seminar behandeld.
De workshop wordt gehouden in Hotel Lapershoek in Hilversum. Lapershoek is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en auto (gratis parkeren). We starten om 9.30 uur en ronden af met een drankje om 15.30 uur. Voor deelnemers van Aenergie is de workshop kosteloos, niet deelnemers betalen 249 euro excl. BTW.
U kunt zich hier inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.
De workshop is interessant voor medewerkers van woningcorporaties, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die te maken hebben met energie-inkoop, het doorbelasten van energiekosten in servicekosten en overige energie administratie.