Home / Nieuws 2021 / Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 3:
17/06/2021

Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 3:

Tijdelijke leegstaande woningen aan- en afmelden met de module tussenlevering

Als Aenergie-deelnemer kent u ons nieuwe serviceportal vast al. Maar haalt u er ook uit wat erin zit? Graag stellen we de verschillende modules en functionaliteiten aan u voor. Graag praten we u deze keer bij over de module voor Tussenlevering.

Met onze dienst Tussenlevering zorgen we ervoor dat uw woningcorporatie tijdelijk leegstaande woningen niet telkens hoeft af en aan te sluiten. Met een simpele handeling in ons serviceportal wordt uw woningcorporatie de tijdelijke afnemer. Vergeleken met het af- en aansluiten scheelt dit honderden euro’s per aansluiting.

Hoe gaat het af- en aanmelden voor Tussenlevering in zijn werk?
Door een directe koppeling met het aansluitregister is het aan- en afmelden van woningen voor Tussenlevering heel eenvoudig. U voert de postcode en het huisnummer in en het portal haalt alle aansluitgegevens van het adres voor u op. Met een simpele handeling meldt u de woning aan voor Tussenlevering. De module verwerkt uw mutatie automatisch: uw aanmelding gaat direct door naar de leverancier.

Met hetzelfde gemak waarmee u een aanmelding doet, regelt u ook de afmelding voor Tussenlevering. Ook de informatie over de afmelding vindt automatisch zijn weg naar de energieleverancier.

Hoe kan ik zien welke leegstaande woningen ik heb aangemeld voor Tussenlevering?

  • De module biedt u toegang tot een volledig overzicht van de aansluitingen die u hebt aangemeld voor Tussenlevering. Op basis van de EAN-code, straat of postcode selecteert u precies die (groep) aansluiting(en) die u wilt inzien. U kunt het complete Tussenlevering-overzicht ook downloaden als Excel-document.
  • Met een klik op de EAN-code ziet u alle detailgegevens per aansluiting. Naast de basisgegevens uit het aansluitregister van de netbeheerder vindt u hier de aan ons opgegeven factuurkenmerken of de registratie die nodig is voor een juiste facturatie van de energiebelasting.

De module Tussenlevering is altijd actueel. Alle aansluitingsgegevens worden eens per maand bijgewerkt op basis van de standaarden van de netbeheerder.

Is er hulp beschikbaar bij het gebruik van de module Tussenlevering?
Wanneer u vaker heeft gewerkt met modules uit onze serviceportal, dan vindt u vast uw weg in de module Tussenlevering. Voor de zekerheid geven wij u en uw collega’s – u bent onbeperkt in het aantal gebruikers – graag een korte instructie. Zo weet u precies waarmee u bij het aan- en afmelden rekening moet houden. Bovendien maakt u direct kennis met de Aenergie-medewerkers die u graag helpen met uw vragen.

Makkelijk af- en aanmelden zonder extra kosten
Maakt u als Aenergie-deelnemer gebruik van onze dienst Tussenlevering? Dan betaalt u niets extra voor het gebruik van de module. Voor toegang tot de module heeft u wel een account voor het serviceportal nodig. Vraag nu een account aan.

Heeft u nog vragen over de Aenergie module Tussenlevering?
Neem gerust contact met ons op via 035-3333500 of support@aenergie.nl.