Home / Nieuws 2017 / Hoe regelt u de teruglevering van elektriciteit uit uw zonnesystemen?
25/06/2017

Hoe regelt u de teruglevering van elektriciteit uit uw zonnesystemen?

zonnepanelen

De energietransitie begint steeds concrete vormen aan te nemen. Steeds meer deelnemers van Aenergie plaatsen zonnepanelen / photo-voltaïsche zonnesystemen (PV-systemen) op hun daken. Dat vinden wij een goede ontwikkeling!

 

Het plaatsen van zonnepanelen / PV-systemen brengt wel een aantal verplichtingen met zich mee:

1. Goede meetinstallatie plaatsen

Veel van de PV-systemen leveren elektriciteit die niet inpandig kan worden gebruikt terug aan het openbare elektriciteitsnet. Om deze hoeveelheid te kunnen meten is het vereist om een meetinstallatie te hebben die deze terug levering registreert.
Bij kleinverbruiksaansluitingen (aansluitcapaciteit kleiner of gelijk aan 3* 80 Ampère) kunt u hiervoor terecht bij uw lokale netbeheerder, voor overige aansluitingen kun u terecht bij het meetbedrijf met wie u een meetdiensten contract bent overeengekomen.

2. Uw installatie aanmelden op Energieleveren.nl

Zodra de PV-systemen zijn geplaatst achter een kleinverbruiksaansluiting, dan dient u deze aan te melden op www.energieleveren.nl. Alleen als de systemen via deze website zijn geregistreerd kan de energieleverancier de vergoeding voor de terug geleverde elektriciteit met uw organisatie verrekenen. Voor grootverbruikaansluitingen geldt dat de aansluitingen voorzien moeten zijn van een juiste meetinstallatie.

3. Ontvang de maximale vergoeding via Aenergie voor uw teruglevering

Voor iedere kWh die u terug levert, ontvangt u via de energieleverancier van Aenergie de maximale vergoeding. Dat wil zeggen: uw terugleverprijs is identiek aan de dan geldende leveringsprijs. Dat is bij andere energieaanbieders niet vanzelfsprekend.

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Contact