Home / Nieuws 2017 / Voorkom extra kosten met Tussenlevering
15/03/2017

Voorkom extra kosten met Tussenlevering

Tussenlevering voorkomt afsluiting bij tijdelijke leegstand

 Met Tussenlevering levert Aenergie deelnemers een service die voorkomt dat tijdelijk leegstaande woningen van gas en elektriciteit worden afgesloten.

Het gebeurt vaak voordat onze deelnemers het doorhebben: een woning staat tijdelijk leeg, de lokale netwerkbeheerder registreert vervolgens dat er geen gas en elektriciteit meer wordt afgenomen en na drie weken wordt de woning afgesloten. De kosten voor af- en aansluiting – vaak honderden euro’s – worden op de eigenaar van de woning verhaald. Voor woningcorporaties met veel huurmutaties kunnen de kosten zo behoorlijk oplopen.

Voorkom overbodige kosten met Tussenlevering

Om die overbodige kosten te voorkomen heeft Aenergie Tussenlevering. Door gebruik te maken van deze dienst vindt energielevering plaats tegen het werkelijk gebruik volgens onze – lage – collectieve leveringstarieven, zonder maandelijks vastrecht en aan- of afmeldkosten. De kosten zijn minimaal mede door de heffingskorting op de Energiebelasting.

Deelnemers aan Aenergie kunnen heel eenvoudig de tijdelijk leegstaande woningen aan- en afmelden via ons online portal. De portal heeft een geautomatiseerde koppeling met de postcode- en EAN-boek. Door de postcode in te vullen, wordt automatisch het juiste adres en energie-aansluiting gevonden. Voordat klanten starten met Tussenlevering geven we een korte instructie aan betrokken medewerkers op de kantoorlocatie van de deelnemer.

Gratis voor deelnemers

Voor deelnemers die alle zakelijke aansluitingen bij Aenergie hebben ondergebracht of gaan brengen is de Tussenleveringservice gratis.