Home / Nieuws 2022 / Aenergie verlengt overeenkomst met ENGIE tot en met 2024
29/11/2022

Aenergie verlengt overeenkomst met ENGIE tot en met 2024

Extreem hoge prijzen voor gas en elektriciteit, onrust over leveringszekerheid, energiebedrijven die omvallen of géén nieuwe klanten accepteren… het energiejaar 2022 is in alle opzichten hectisch te noemen. Alle reden voor Aenergie om – in overleg met de deelnemers – de aanbesteding van het collectief één jaar uit te stellen. Daarvoor hebben we het huidige contract met ENGIE verlengd met een jaar, inclusief een aantal aanpassingen.

Energie-inkoop voor 2024 van start
Het proces rond de eenjarige contractverlenging heeft enige tijd geduurd, maar is uiteindelijk naar tevredenheid van beide partijen afgerond. Hierdoor kunnen we direct beginnen met de energie-inkoop voor het leveringsjaar 2024.

Officiële aanbesteding begin 2023
Tijdens het overleg met de groep deelnemers afgelopen juni hebben we ook gemeld dat we begin 2023 een officiële aanbesteding doen. We verwachten namelijk dat de EU binnenkort ook woningcorporaties zal verplichten om aan te besteden. Door voor deze formele route te kiezen, voorkomen we dat deelnemers een kostbaar en tijdrovend aanbestedingsproces moeten opzetten.

Raadpleging deelnemers
In het voorjaar komen wij uitgebreid terug op het aanbestedingstraject. Wij vragen dan opnieuw aan deelnemers om het traject te volgen en van commentaar te voorzien. Energieadviseur Jeroen Setz van Wattanders begeleidt het traject. Voorafgaand aan het traject overleggen we met de deelnemers over mogelijke wensen en eisen op het gebied van energielevering.