Home / Nieuws 2021 / Groeiend aantal woningcorporaties gebruikt module tussenlevering
13/09/2021

Groeiend aantal woningcorporaties gebruikt module tussenlevering

Tussenlevering energie

Al ruim tien jaar biedt Aenergie haar deelnemers de mogelijkheid om gebruik te maken van de dienst Tussenlevering. Door bij leegstand eenvoudig een tijdelijk energiecontract aan te gaan, wordt afsluiting voorkomen. Met de introductie van het nieuwe portal gaat het aan- en afmelden van leegstand nog eenvoudiger.

Ongeveer 75% van de bij Aenergie aangesloten woningcorporaties maakt inmiddels gebruik van Tussenlevering. De ruim 900 gebruikers hebben afgelopen jaar ongeveer 42.000 leegstandmutaties doorgevoerd. Daarmee is het vernieuwde portal een groot succes.

Online gemak
Deelnemers geven aan dat zij vooral het gemak waarmee zij een aansluiting aan- en afmelden, als zeer prettig ervaren. Door een geautomatiseerde koppeling met het aansluitregister van de netbeheerders en de leverancier worden veel gegevens automatisch opgehaald en wordt de mutatie bijna realtime verwerkt.

Minder nota’s
Dankzij goede afspraken met de leverancier weet Aenergie het aantal energienota’s voor leegstand te beperken. Deelnemers krijgen geen voorschotnota’s, maar ontvangen maandelijks een verzamelfactuur met de energiekosten voor de afgemelde woningen. De afrekening van de energiekosten vindt plaats op basis van de groene energietarieven die ook voor de collectieve aansluitingen van toepassing zijn.

Maakt u nog geen gebruik van onze module Tussenlevering? U regelt dit eenvoudig via een additionele samenwerkingsovereenkomst. Wilt u meer weten? Neem dan nu contact met ons op via 035 – 33 33 500 of support@aenergie.nl en laat u vrijblijvend informeren.