Home / Nieuws 2021 / Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 1
03/03/2021

Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 1

Meer inzicht in uw verbruik met onze verbruiksmodule

Als Aenergie-deelnemer heeft u waarschijnlijk al kennisgemaakt met ons nieuwe serviceportal. Maar haalt u er al uit wat erin zit? Graag laten we u kennismaken met de verschillende modules en functionaliteiten. Deze keer nemen de Verbruiksmodule onder de loep.

Inzicht in het energieverbruik speelt een belangrijke rol als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing. Grote organisaties zijn zelfs verplicht om met een energie-efficiencyaudit hun besparingsinspanningen kenbaar te maken. Met de Verbruiksmodule van Aenergie produceert u snel en eenvoudig de cijfers voor uw efficiencyrapportage.

Welke verbruiksinformatie vindt u in onze Verbruiksmodule?
In de module hebben we de data van klein- en grootverbruik praktisch voor u gebundeld. Zo heeft u altijd een compleet inzicht. Per aansluiting kunt u het maandverbruik en de meterstand per maand inzien, inclusief de terugleveringscijfers. Wilt u het verbruik binnen een kortere tijdspanne bekijken? Op aanvraag mailen we u het elektraverbruik per kwartier en het gasverbruik per uur.

Hoe kunt u de verbruikscijfers importeren?
Behalve inzicht in de cijfers per aansluiting biedt de module u ook de mogelijkheid om de verbruiksdata van alle aansluitingen in één keer te downloaden. U geeft de jaartallen aan waarover u de data wilt inzien, en ontvangt per mail een csv-bestand. In de mail staat precies beschreven hoe u het bestand omzet naar Excel.

Alle verbruiksinformatie zonder extra kosten
Als Aenergie-deelnemer betaalt u niets extra voor het gebruik van onze Verbruiksmodule. We verzamelen kosteloos alle slimmemeterdata voor u bij een gecertificeerde ODA – voor kleinverbruik – en de meetdata bij de energieleverancier – voor grootverbruik.

Ziet u geen gegevens in onze Verbruiksmodule?
Dat kan verschillende oorzaken hebben:

  • Gaat het om een kleinverbruikaansluiting? Dan kan het zijn dat er geen slimme meter op het adres aanwezig is.
  • Andere mogelijkheid is dat u ons nog niet heeft gemachtigd om uw verbruiksgegevens op te vragen. Bel 035-3333500 of mail ons. Dan regelen we de machtiging snel voor u. Veilige gedachte: Aenergie bewaart alle verbruiksdata op afgeschermde servers.
  • Voor toegang tot de module heeft u een account voor het serviceportal nodig.

 

Heeft u nog vragen over de Aenergie Verbruiksmodule?
Neem gerust contact met ons op via 035-3333500 of support@aenergie.nl.

 

Verbruiksportal Aenergie

Verbruiksportal 1 Aenergie