Home / Nieuws 2021 / Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 2
22/04/2021

Haal meer uit de Aenergie-serviceportal – deel 2

Makkelijk aansluitingen aan- en afmelden met module aansluitbeheer

Als Aenergie-deelnemer kent u ons nieuwe serviceportal vast al. Maar haalt u er ook uit wat erin zit? Graag stellen we de verschillende modules en functionaliteiten aan u voor. Deze keer delen we onze tips en tricks rond de module Aansluitbeheer met u. 

Even een aansluiting aan- of afmelden? Een actueel overzicht van al uw aansluitingen downloaden? Het kan allemaal met de module Aansluitbeheer van Aenergie. Ontdek hier het gebruiksgemak.

Hoe gaat het aanmelden van een aansluiting in zijn werk?
Moest een aanmelding voorheen volledig handmatig worden ingevoerd, nu neemt de module Aansluitbeheer u al dat werk uit handen. U voert de postcode en het huisnummer in en het portal haalt alle aansluitgegevens van het adres voor u op. Ook weet het systeem of het adres over een slimme meter beschikt. 

De module verwerkt uw mutatie automatisch: uw aanmelding gaat direct door naar de leverancier. Uw mutatie wordt zo sneller verwerkt met een hogere datakwaliteit.

Hoe meld ik een aansluiting af?
Met hetzelfde gemak waarmee u een aanmelding doet, regelt u ook de afmelding. Daar komen geen afmeldformulieren meer aan te pas. Ook de informatie over de afmelding vindt automatisch zijn weg naar de energieleverancier.

Hoe kan ik mijn aansluitingen inzien?

  • De module Aansluitbeheer biedt u toegang tot een volledig overzicht van uw aansluitingen. Op basis van de EAN-code, straat of postcode selecteert u precies die groep aansluitingen die u wilt inzien. U kunt het complete aansluitingenoverzicht ook downloaden als Excel-document.
  • Met een klik op de EAN-code ziet u alle detailgegevens per aansluiting. Naast de basisgegevens uit het aansluitregister van de netbeheerder vindt u hier de aan ons opgegeven factuurkenmerken of de registratie die nodig is voor een juiste facturatie van de energiebelasting.

De module Aansluitbeheer is altijd actueel. Alle aansluitingsgegevens worden eens per maand bijgewerkt op basis van de standaarden van de netbeheerder.

Makkelijk af- en aanmelden zonder extra kosten
Als Aenergie-deelnemer betaalt u niets extra voor het gebruik van onze module Aansluitbeheer. Voor toegang tot de module heeft u wel een account voor het serviceportal nodig. Vraag nu een account aan:

 

Heeft u nog vragen over de Aenergie Aansluitbeheer?
Neem gerust contact met ons op via 035-3333500 of support@aenergie.nl.