Heronderhandeling van Meetcontracten voor woningcorporaties

Aenergie krijgt veel vragen over heronderhandeling van meetcontracten. Want een groot aantal woningcorporaties heeft grootverbruik aansluitingen. En voor een grootverbruik aansluiting gelden andere regels dan voor kleinverbruik aansluitingen, onder meer op het gebied van meetdiensten.

De markt voor meetdiensten voor grootverbruik aansluitingen is geliberaliseerd. U bent vrij in uw keuze voor een meetbedrijf. Door deze ontwikkeling zijn er nieuwe aanbieders op de markt gekomen en mede daardoor zijn de prijzen van de meetdiensten voor grootverbruik aansluitingen gedaald. Wij ondersteunen woningcorporaties bij de keuze voor een meetbedrijf.

Heronderhandeling meetcontracten

Heronderhandeling van meetcontracten:
Vernieuwen levert besparing op van gemiddeld € 1.000 per aansluiting

Het financiële voordeel van het vernieuwen van uw meetcontracten is gemiddeld 15% tot 25%. Dat komt neer op minimaal €1.000 en soms wel €2.000 per aansluiting. Deze bedragen zijn excl. BTW en berekend over een contractperiode van 5 jaar.

Bijkomende voordelen vernieuwd meetcontract

  • Bij het plaatsten van nieuwe dataloggers en telemetrie krijgt u gratis beschikking over de relevante verbruiksdata via de portal ‘MijnAenergie’
  • De betalingstermijn kan aangepast worden tot minimaal 30 dagen (i.p.v. de meer gebruikelijke 14 dagen)
  • Geen tussentijdse prijsstijgingen bij een aantal meetbedrijven gedurende de contractperiode

Collectief meer voordeel woningcorporaties

Het voordeel van een heronderhandeld meetcontract is voor een woningcorporatie het grootst als de meetdiensten voor alle grootverbruik aansluitingen daarin meegenomen worden!

Meer weten over meetcontracten voor woningcorporaties?

Neem contact met ons op via 035 – 33 33 500 en/of en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze accountmanagers.

‘Heronderhandeling heeft ons nauwelijks tijd gekost en veel financieel voordeel opgeleverd’

 

Neem contact op