Slimme meters VvE’s

Slimme meters gaan de huidige analoge elektriciteits- en gasmeters vervangen. Door de plaatsing van een slimme meter zullen foutieve opnames van meterstanden, het rekenen op basis van schattingen in plaats van werkelijk energieverbruik en de jaarlijks terugkerende (handmatige) opname tot het verleden behoren. Dat is goed want dit zijn tijdrovende zaken.

Slimme meters vve

In één keer slim

De vraag is niet zo zeer óf de oude meters op kleinverbruik aansluitingen in de toekomst worden vervangen door slimme meters, maar wanneer. De regionale netbeheerders zijn hiertoe verplicht en in 2020 moet 80% van alle aansluitingen zijn voorzien van een slimme meter.

De netbeheerder bepaalt welke meters wanneer worden vervangen. Als het tegen zit kunt u meerdere jaren bezig zijn met het organiseren en steeds weer informeren van bewoners en gebruikers over het hoe, het waarom en wanneer de slimme meters geplaatst worden. Dit in verband met de noodzakelijke stroom- en gasonderbrekingen.

Aenergie neemt uw VvE alles uit handen

Het kan ook efficiënter en sneller. Wij kunnen het hele traject, inclusief coördinatie, communicatie en zelfs financiering uit handen nemen. In maximaal 13 weken zijn alle meters in één keer vervangen. Een bijkomend voordeel is dat het projectteam véél ervaring heeft met het vervangen van meters van collectieve aansluitingen die voor netbeheerders vaak een uitzondering zijn. Het team ondersteunt niet alleen op het gebied van techniek maar helpt ook met de belangrijke communicatie met de bewoners. Handreikingen voor brieven en posters worden kant en klaar aangeleverd.

Hoe we uw VvE kunnen helpen met slimme meters?

Neem contact met ons op via 035 – 33 33 500 en/of en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze accountmanagers.

Alle meters in één keer slim. Dat kan in minder dan 13 weken. 

 

Neem contact op